Ga naar de inhoud

3 EYED KIDS

Bij de eerste liveshows vroeg iedereen zich af: wie zijn dit??
In Dynamo Eindhoven en AFAS Live Amsterdam stond een zelfverzekerd trio op het podium dat met eigen songs, die niemand nog gehoord had, een ijzersterke indruk maakte en drie kwartier wist te boeien.
Met een mix van metal en trap verdwenen de grenzen tussen podium en publiek en kreeg interactie een nieuwe dimensie.
De muzikale samensmelting van metal, trap en hiphop is gelijk ook de kracht van 3 Eyed Kids. De synergie van sounds, beats, melodieën, brute energie en scherpe teksten leidt op natuurlijke wijze tot songs die sterk aansluiten bij de actuele tijdsgeest. Gevoelens van onmacht en verbazing, maar ook de paradox van protest en vereniging.
Zanger en producer Steyn Driesenaar: “Siebe (Bas, Gitaar, Synth) en ik werken al sinds vroeg 2020 aan deze nummers. In de tussentijd hebben we natuurlijk door de lockdowns de nummers niet live kunnen testen. We waren extatisch, maar ook natuurlijk wat nerveus toen we de kans kregen van ons team om de aftershow voor Fever 333 en Korn te spelen. De respons van het publiek schoot voorbij alles wat we konden verwachten. Alle grenzen tussen het publiek en de band verdwenen, en tegen het einde van de show stond de helft van het publiek op het podium; het was een magisch moment.”
De band is zich ervan bewust dat de energie van deze songs vooral op het podium tot zijn recht komt. Dat wil niet zeggen dat de opnamen een formaliteit waren. Siebe Sol Sijpkens: “Steyn werkt in Wisseloord Studios en daardoor konden we compleet onze eigen gang gaan totdat elk detail en track voor ons perfect voelde. Liveshows zijn belangrijk, maar wij willen dat onze volgers de energie ook horen en voelen als je streaming luistert. Ik ben trots op de manier waarop we de songs nu kunnen presenteren.”
‘Broken Echo’ is de eerste track van de band. In het najaar volgen meer tracks en begin 2023 een EP.
Het management van 3 EYED KIDS verzorg ik samen met Jeps Salfischberger (Mojo Concerts) en Martijn Swier (Endles Music)