Met het derde studioalbum ‘Heavy Flowers’ (2012) heeft Blaudzun een breed publiek weten te bereiken. Uitverkochte clubtours en hooggewaardeerde festivalshows op Lowlands en Pinkpop waren het resultaat. Het album kwam ook uit op de Duitse markt en in USA werd er gespeeld op CMJ en SXSW. In Nederland bereikte het album de gouden status en werd Blaudzun geëerd met een Edison.

Het vierde album ‘Promises of No Man’s Land’ is op 7 maart 2014 uitgekomen en behaalde de nummer 1-positie in de Album Top 100. De gelijknamige single was in januari al ‘Hotshot’ op Studio Brussel en ‘Megahit’ op 3FM. Tevens werd de track gebruikt bij de dagelijkse hoogtepunten van de Olympische Winterspelen in Sochi.

BLAUDZUN_PRESS_01_LOWRES_© SANJA MARUSIC

In Duitsland zijn er nieuwe samenwerkingen gesloten met Glitterhouse Records en boekingspartner FKP Scorpio. Single en album zijn daar ook goed ontvangen en ook de clubshows werden zeer goed bezocht, gevolgd door festivaloptredens op oa Hurricane, Southside en Deichbrand Festival. Daarnaast werd het album uitgebracht in Scandinavie en meer dan veertig Afrikaanse landen.

Naast het album componeerde en produceerde Blaudzun twee losse singles; ‘Bon Voyage’ als titelsong voor de start van de Tour de France in Utrecht, en ‘Powder Blue’ voor de verfilming van het boek ‘Ventoux’ van Bert Wagendorp.

Op 7 oktober 2016 is het eerste deel van de trilogie ‘Jupiter’ verschenen, waarna de band ruim 30 Europese steden heeft aangedaan.
Rond de jaarwisseling is de eerste track van deel-2 verschenen, dat als geheel in maart 2017 zal verschijnen. en wordt gepresenteerd in TivoliVredenburg.

 

 

 

Boekingen: Jaap de Waart / Radar Agency
Label : V2 Records / Glitterhouse
Publisher: Independant Publishing / Pennies from Heaven
Website: www.blaudzun.com