2007 – 2011
Onder de naam Blaudzun maakt zanger, regisseur, producer en componist Johannes Sigmond (1974) in 2007 zijn debuut met de EP Loveliesbleeding. Deze EP vormt de basis voor zijn eerste album dat hij een jaar later uitbrengt via V2 Records Benelux. Met zijn tweede album Seadrift Soundmachine gaat hij met een 6-koppige band (waaronder zijn broer Jakob Sigmond) op tour en maakt hij grote indruk tijdens clubshows en festivals, waaronder Lowlands. Op het Nederlands Filmfestival 2011 debuteert hij als regisseur met zijn eerste onafhankelijke documentaire Il Lombardia. Bij deze film verzorgt hij ook de soundtrack.

2012 – 2013
Met het derde album Heavy Flowers (2012) breekt Blaudzun door naar een groter publiek. Er worden meer dan 25.000 exemplaren van het album verkocht waarvoor hij een gouden plaat ontvangt. Dat is niet de enige erkenning; ook een Edison, 3FM Award en de eer van Beste Album van het Jaar (3v12) vallen hem ten deel.
In de Benelux zijn de popzalen op voorhand uitverkocht en speelt Blaudzun op vele festivals, waaronder Pinkpop. Daarnaast verbreedt hij zijn speelterrein in Europa (waaronder Duitsland en het vermaarde Sziget festival) en wordt zijn Amerikaanse release ondersteund door shows op CMJ in New York en SXSW in Austin.

2014
In 2014 bereikt het nieuwe album Promises of No Man’s Land de nummer-1-positie in de Album top-100, gevolgd door een zesde positie in België. De gelijknamige single is Hotshot op Studio Brussel en Megahit op 3FM, alsmede de dagelijkse themasong bij NOS Studio Sport tijdens de Olympische winterspelen in Sotsji.
Er volgt een internationale clubtour met uitverkochte shows in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland, alsmede een prachtige festivalzomer met shows op vooraanstaande evenementen zoals Pukkelpop (BE), Lowlands, Hurricane (GER), Southside (GER) en Bravalla (SWE). Het jaar wordt afgesloten met een clubtour in Nederland met 16.000 bezoekers, een hoge positie in de Duitse college charts en een nominatie bij de Berlin Music Video Award.

2015-2016
Blaudzun componeert en produceert het officiële anthem voor het Grand Départ van de Tour de France in Utrecht. Tevens schrijft hij de titelsong voor de film ‘Ventoux’, naar het boek van Bert Wagendorp. Een van de hoogtepunten op concert vlak beleeft op het Belgische festival Rock Werchter.
Vanaf september 2015 werkt hij met producer David Douglas aan een nieuw electronisch project, HATY HATY. De eerste liveshow is op Amsterdam Dance Event, gevolgd door een albumrelease en tour in het voorjaar van 2016.

2017-2018
In kort tijdsbestek brengt Blaudzun drie albums uit, die tezamen één geheel vormen. In 2018 heeft hij de eerste Topsong van het jaar op NPO Radio 2 met ‘_hey now’, dat in de zomer als festivalhit te horen is op podia als Pinkpop, Sziget en Lowlands. Ook ‘islands_’ wordt veel gedraaid op de radio, en is vooral ook zeer succesvol met meer dan 2 miljoen Spotify streams in Duitsland. Eind 2017 is hij voor het eerst in de theaters te zien met een eigen show.
In het najaar van 2018 is Blaudzun ambassadeur van ART Rocks, een initiatief om musea en kunst als inspiratiebron voor muziek te laten fungeren. Andere projecten zijn Muzikale Helden (met Leo Blokhuis), Maand van de Geschiedenis en in januari 2019 een tour met Amsterdam Sinfonietta.
In december 2018 krijgt Blaudzun in een uitzending van Pauw een gouden plaat uitgereikt voor Promises of No Man’s Land.

Boekingen: Bertus de Blaauw / Mojo / Live Nation
Label : V2 Records / Glitterhouse
Publisher: Independant Publishing / Pennies from Heaven
Website: www.blaudzun.com