Ga naar de inhoud

Christon

Afgelopen jaar was Christon op de podia te zien en horen als support van Kovacs, Causes en Warhaus. Tijdens die shows maakte hij indruk door solo te klinken als een complete band, door gebruik te maken van een zelfgebouwd loopstation. Ook zijn nieuwe liedjes mochten rekenen op waardering, onder meer in een uitverkiezing als Radio2 Nieuwe Naam. In het eerste kwartaal van 2017 verschijnen twee EP’s, die tezamen het debuutalbum ‘Towns and Cities’ vormen. In april 2017 zal Christon de release luister bijzetten met zijn eerste clubtour.

Christon heeft er in de afeglopen periode voor gekozen om zich als kluizenaar terug te trekken in zijn atelier/studio om in alle rust kunnen werken aan zijn songs en sound.

Tijdens het schrijf,- en demoproces van dit debuutalbum maakte deze multi-instrumentalist gebruik van een zelfgebouwde loopstation (zijn “Perpetuum Mobile’) met aan elkaar verbonden instrumenten.
Hierdoor ontstond het idee om zijn soloalbum live op dezelfde manier uit te gaan voeren. Het werd meteen een live band ervaring en dat voelde goed. Op het podium wordt hij nu omringd door 10 instrumenten waarmee hij zijn songs laag voor laag opbouwt. Met gesloten ogen luister je naar een volledige band; met je ogen open zie je een overtuigende muzikant die vol passie zijn songs uitdraagt.

Als kind heb je dromen over je toekomst en wat je wil worden. Christon bereidde zich voor op een carrière als basketballer, maar het onverbiddelijke oordeel van de sportarts gooide roet in het eten.
Troost en een nieuwe koers vond hij in zijn andere passie, muziek maken en liedjes schrijven. In de rug gesteund door een afgeronde opleiding aan het Rotterdams Conservatorium, is het een vak waarin je je moet bekwamen, zowel in de songs, de woorden en de uitvoering. Een proces van vallen en opstaan, van schaven en opnieuw beginnen, vaak in stilte en eenzaamheid.

Voor de opnamen van zijn nieuwe songs verbleef Christon enige tijd in Nashville, waar muziek een way of life is en hij actief is geweest als songwriter/producer. In die omgeving zijn de songs tot volledige wasdom gekomen, vooral in arrangement en sfeer. Op ‘Towns & Cities’, gerelateerd aan het boek ‘The Town& The City’ van zijn favoriete schrijver Jack Kerouac, laat hij zeer persoonlijke liedjes horen in een belangrijke fase in zijn leven. Christon neemt geen blad voor de mond over zijn angsten en zorgen, maar verpakt de toekomst niet onder een donkere horizon. Zijn stem is de gids en verlichting die de weg en naar optimisme en verbondenheid weet te vinden. Met weinig woorden raakt hij de kern in de sterke refreinen, zonder aan zeggingskracht en verhaal in te boeten.

Christon Press Photo

Vanaf 2017 richt Christon zich steeds meer op het componeren en produceren, waarbij hij met diverse artiesten samenwerkt. Zo werkt hij aan tracks voor Hardwell en Lvndscape, om daarna weer twee tracks te schrijven voor Tino Martin.
In de zomer van 2018 was hij zeer succesvol op sync-vlak met drie TV commercials: Appelsientje, San Miguel en NFL. Voor die laatste activatie werd de track ‘Go For The Gold’ gebruikt, die hij schreef met o.a. Aloe Blacc en de Russische DJ Rudenko.
Een overzicht van diverse songs, composities en producties kun je hier beluisteren.

 

Website: http://www.christon-music.com/