Darlyn verenigt muzikale krachten uit Amsterdam en Rotterdam in een eigen uniek en internationaal geluid. Met hun single ‘Stepping Stone’ werden ze in september 2016 gekozen tor ‘Topsong’ bij Radio2 en kreeg de band een uitnodiging voor Noorderslag 2017.

Buiten de landsgrenzen ging deze track ‘viral’ op Spotify en werd opgenomen in veel playlisten, waardoor de teller nu op een half miljoen streams staat. Met een rauwe en rootsy sound met meerstemmige zang weet Darlyn luisteraars te boeien en overtuigen, zowel in intieme liedjes als in de meer dynamische songs.

Met ‘Stepping Stone’ heeft de band een scherp muzikaal visitekaartje afgegeven met hoofdrollen voor zang, slide guitar en drums. Andere liedjes kenmerken zich door veel variatie in dynamiek, instrumentatie en arrangement, met invloeden van americana, folk, indie en electronische muziek. De stemmen van Diwa en Wessel schitteren zowel afzonderlijk als gezamenlijk en kunnen vertrouwen op de grote muzikaliteit van de bandleden, die allen een conservatoriumopleiding hebben afgerond. Die basis neemt de band mee naar het podium waar subtitiliteit, interactie en energie worden verpakt in spannende songs en arrangementen, waarbij de band ook met regelmaat het tempo opvoert en stevig kan rocken. Daarbij heeft de band al de nodige meters gemaakt in Popronde en clubcircuit (waaronder Paradiso, Effenaar, Oosterpoort en TivoliVredenburg) en was men meerdere keren te gast bij Radio2 en TV-programma’s.

De komende maanden wordt er gewerkt aan nieuwe liedjes, die de band samen met producer Paul Willemsen zal opnemen.

 

Boekingen: Gijs van de Burgt / Bureau Zwaardvis
Website: http://darlynmusic.com/