Darlyn verenigt muzikale krachten uit Amsterdam en Rotterdam in een eigen uniek en internationaal geluid. Met hun single ‘Stepping Stone’ werden ze in september 2016 gekozen tor ‘Topsong’ bij Radio2 en kreeg de band een uitnodiging voor Noorderslag 2017.

Buiten de landsgrenzen ging deze track ‘viral’ op Spotify en werd opgenomen in veel playlisten, waardoor de teller nu op een half miljoen streams staat. Met een rauwe en rootsy sound met meerstemmige zang weet Darlyn luisteraars te boeien en overtuigen, zowel in intieme liedjes als in de meer dynamische songs.

Met ‘Stepping Stone’ heeft de band een scherp muzikaal visitekaartje afgegeven met hoofdrollen voor zang, slide guitar en drums. Andere liedjes kenmerken zich door veel variatie in dynamiek, instrumentatie en arrangement, met invloeden van americana, folk, indie en electronische muziek. De stemmen van Diwa en Wessel schitteren zowel afzonderlijk als gezamenlijk en kunnen vertrouwen op de grote muzikaliteit van de bandleden, die allen een conservatoriumopleiding hebben afgerond. Die basis neemt de band mee naar het podium waar subtitiliteit, interactie en energie worden verpakt in spannende songs en arrangementen, waarbij de band ook met regelmaat het tempo opvoert en stevig kan rocken. Daarbij heeft de band al de nodige meters gemaakt in Popronde en clubcircuit (waaronder Paradiso, Effenaar, Oosterpoort en TivoliVredenburg) en was men meerdere keren te gast bij Radio2 en TV-programma’s.

Met een nieuwe drummer in de gelederen trok Darlyn zich deze zomer terug in de bossen rond Utrecht. In de ruimten van een voormalig afkickkliniek nam de band met producer Ferdy van der Singel (oa Zoutelande van Blof) een aantal nieuwe nummers op, die spannende invalshoeken laat horen tussen actuele pop, indie, roots en met een diepe buiging naar de platenkasten van hun ouders uit de jaren ‘60 en ‘70. Sam Jones mixte de songs in Wisseloord en realiseerde een heel fris en actueel geluid, dat met veel sprankeling en vibe uit je speakers knalt.

Wie Darlyn kent van hun NPO Radio2 Topsong ‘Stepping Stone’, De Wereld Draait Door of Zwarte Cross, zal zeker verrast worden door de manier waarop de band zich heeft ontwikkeld in songwriting, sound, dynamiek en invloeden. Zangeres Diwa Meijman laat haar grote vocale talenten in volle glorie horen, zo ook wanneer ze alle remmen losgooit. Ze kan daarbij vertrouwen op een strakke ritmesectie die heel goed kan stuwen, maar op andere momenten voor een heerlijke laidback-groove zorgt. Aan de arrangementen is lang gewerkt en daarin blinkt de band uit met veel variatie in gevoel, sound en instrumentatie.

 

 

 

Boekingen: Robert Koole en Frank Satink – Goomah Music
Website: http://darlynmusic.com/