Ga naar de inhoud

Jack Jarryd

‘Evolve’ is het eerste teken van leven van Jack Jarryd. De jonge artiest gaat daarbij voortvarend van start. Met veel elan en overgave stort de zanger zijn hart uit met een reeks dynamische songs. Zijn stem is zijn schild en zijn wapen, wanneer hij laveert van pop naar rock, of een gevoelige pianoballad. In zijn performance zoekt hij altijd naar de ultieme connectie met het publiek, waarin hij soms intiem en innemend is, maar vooral energiek en zijn liefde voor rock&roll niet onder stoelen of banken steekt.

In de afgelopen vier jaar maakte Jack Jarryd een confronterende ontwikkeling door, na het loslaten van de vaste patronen in zijn leven. Een proces van pijn en triomf, dat hem ook als songwriter en artiest heeft beïnvloed. In momenten van verdriet en euforie vond hij sterke melodielijnen en de kracht van zijn stem. Maak je los van de situatie, accepteer de pijn of omarm de angst en herinnering aan het verleden. Sommige processen kun je niet stoppen, hoe graag je het ook zou willen. De richting van een song is altijd naar de uitgang, gericht naar het licht.

Met voorbeelden als Prince, Robbie Williams en Elton John weet je dat goede songs net zo belangrijk zijn als de manier waarop je ze vertolkt. Reeds als zesjarige zat Jack Jarryd op het podium als drummer en vanaf zijn vijftiende zocht hij de spotlights als zanger. Met succesvolle deelnames aan Kunstbende en De Grote Prijs van Nederland doorliep hij het talententraject dat ons land te bieden heeft en maakt hij de kilometers om volwassen te beginnen aan het nieuwe avontuur. Met eigen songs begin je opnieuw en stel je je kwetsbaar op. Jack Jarryd koos daarbij voor een combinatie van warme analoge instrumenten en de veelzijdigheid van digitale synths om daarmee moderne klassiekers te realiseren. Met elke song wil hij een oprecht verhaal vertellen en een eigen unieke verbazingwekkende wereld creëren, waarbij zowel identificatie als vervreemding zijn toegestaan. Enjoy the ride and evolve.