Ga naar de inhoud

John Coffey

In het najaar van 2012 bracht het Utrechtse John Coffey hun tweede album ‘Bright Companions’ uit, opgenomen met de Zweedse producer Pelle Gunnerfeldt (The Hives, Refused) en Jag Jago (ex-gitarist The Ghost Of A Thousand).
Met enkele indrukwekkende optredens tijdens Eurosonic/Noorderslag  blies het vijftal iedereen van de sokken en stond de telefoon roodgloeiend. Niet alleen in Nederland, maar vooral ook in Duitsland is de band een graag geziene gast en heeft John Coffey een trouwe groep fans opgebouwd, die tijdens de energieke shows de band tot grote hoogten stuwt.

JCpress2015TheGreatNews

Met het laatste studioalbum ‘The Great News’ heeft de band een grote stap gezet in hun internationale carriere. Met sterke teams in Belgie, Duitsland en Engeland werden pers en publiek bereikt en speelde de band een festivalzomer met alleen maar hoogtepunten, zoals Paaspop, Pinkpop, Best Kept Secret, Hurricane & Southside Festival, Highfield, Pukkelpop, Highfield, Punkrock Holiday en niet te vergeten Vans Warped Tour. Daarbij liet de band zien dat het niet alleen leunt op de sterke livereputatie, maar dat de songs ook ijzersterk zijn en een solide basis vormen voor de exponentiële groei. In het najaar was een uitverkochte Paradiso een hoogtepunt, maar imponeerde de band daarna ook door een hoog niveau vast te houden in een moordend tourschema.

Begin 2016 nam de band in de Verenigde Staten een nieuwe EP op  met producer Kurt Ballou (gitarist Converge). Deze werd gepresenteerd tijdens een eigen event in TivoliVredenburg. In mei speelde de band nog twee bijzondere events in skatehallen waarbij de soundtrack van Tony Hawk Pro Skater-2 werd vertolkt, waarna de mededeling kwam dat de instrumenten in september 2016 aan de wilgen gehangen zouden worden. Stoppen op het hoogtepunt; voor onbepaalde tijd of voor altijd?

Boekingen: Jaap de Waart / Radar Agency
Label: V2 Records
Publisher: Independant Publishing / Downtown Music
Website John Coffey: www.johncoffey.nl