Ga naar de inhoud

Mister and Mississippi

Mister and Mississippi maakte in 2013 een verpletterende indruk met het debuutalbum, waarop een prachtige verzameling dynamische liedjes is verzameld. De luisteraar wordt gegidst langs ingetogen, dromerige en folky liedjes naar meer dynamische en experimentele songs, waarbij de band soms venijnig kan uithalen. Veel bewondering is er voor de stemmige arrangementen en de prachtige vocalen van Maxime Barlag en Samgar Lemuël Jacobs, die zowel individueel als gezamenlijk kleur en kracht geven aan de muziek.  De gitaristen Danny van Tiggele en Tom Broshuis drukken hun stempel door een zeer gevarieerd palet aan sounds uit hun gitaren, versterkers en effecten te laten ontsnappen, waarmee met name de liveshows een zeer intense ervaring worden.Naast de 3FM-megahit met ‘Same Room, Different House’ ontvangt de band in 2013 ook een 3FM Award en een Edison, en wordt er gespeeld op festivals als Noorderslag, Lowlands, Dranouter en Reeperbahn.

MMpress2015

Vanaf het voorjaar van 2014 ben ik als manager betrokken bij Mister and Mississippi, waarbij het vizier was gericht op de realisatie van een nieuw album en het versterken van de internationale infrastructuur rondom de band.
‘We Only Part To Meet Again’ is in januari 2015 uitgekomen en leverde de band veel airplay op met ‘Meet Me at The Lighthouse’, dat zowel bij radio 2 en 3 op de playlist stond. In april werd de band ook geëerd met een 3FM Award voor ‘Best Alternative’.
In Duitsland heeft de band intensief getourd en ook aansluiting gevonden bij pers en media, onder andere bij RadioEins en ZDF MorgenMagazin.

In 2016 heeft de band twee rondes gespeeld in het theater en enkele muzikale uitstapjes gemaakt, waaronder een tribute to the Beach Boys in het Concertgebouw.
De focus lag echter op het schrijven en opnemen van nieuw materiaal, waarvoor de band heeft samengewerkt met Simon Akkermans in Kytopia. Dit album verscheen in het voorjaar van 2017, gevolgd door twee clubshows en een festivalzomer.
Daarna besloot de band voor onbepaalde tijd in winterslaap te gaan.

 

 

Boekingen: Jaap de Waart / Radar Agency
Label : V2 Records 
Publisher: Independant Publishing / Pennies from Heaven
Website: www.misterandmississippi.nl