The Overslept is een Nederlandse rockband uit Hilversum, bestaande uit jeugdvrienden Sem Jonkhout (zang en gitaar), Tommy van der Leer (bas), Daniël van den Brink (drums) en Délano Ladurner (gitaar). Het viertal besluit in 2014 hun muzikale krachten te bundelen. De sound van de band ontwikkelt zich sindsdien van een old school poppunk geluid tot een serieuze en toegankelijke rock sound.

Via de Popronde speelt de band zich met haar nieuwe sound in de kijker en tekent bij 8Ball Music. Het viertal wordt in juni 2017 gebombardeerd tot 3FM Talent en in augustus van dat jaar verschijnt hitsingle ‘Stolen Car’ – vergezeld door een videoclip van wereldformaat. ‘Stolen Car’ kan naast 3FM rekenen op support van Radio 538, Q-Music en Veronica.

Ook live staat The Overslept garant voor een stevige en energieke set. Zowel instrumentaal als vocaal staat de performance als een huis, zo bewees de band op het Serious Request podium in Apeldoorn en in AFAS Live met Panic! At The Disco en Paramore.

The Overslept trapte 2018 af met een knaller: het viertal stond op Noorderslag en werd bijna gelijktijdig bevestigd voor Paaspop. Eind januari verscheen ‘Save Our Souls’, dat al snel op hoge rotatie werd gedraaid op 3FM en in de eerste week van ferbuari de Veronica Vavorite is.
Leadzanger Sem: “Het voelt goed om na ‘Stolen Car’ met ‘Save Our Souls’ meer van onze sound te laten horen. We kunnen niet wachten om dit jaar nog meer te spelen en veel nieuwe muziek uit te brengen.”

Na Paaspop volgde een mooie festivalzomer met shows op onder meer Pinkpop, Huntenpop en Appelpop, gevolgd door een drukbezochte najaarstour met uitverkochte shows in Rotterdam en Nijmegen.
Begin 2019 gaat de band de studio in voor nieuwe opnamen.