Ga naar de inhoud

Blaudzun – Bon Voyage! (official song Le Tour Utrecht)

Le Tour Utrecht trapt af met ‘Bon Voyage!’ 

Vandaag werden in Parijs de speciaal voor de Grand Départ gerealiseerde titelsong en animatiefilm Bon Voyage! gelanceerd. De film met de bijbehorende titelsong werd vertoond tijdens de presentatie van de etappes van de Tour de France 2015. Deze eerste vertoning werd ingeleid door de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen. Hij benadrukte hierbij hoe bijzonder Utrecht is en hoe groot de passie voor fietsen daar is.

Bon Voyage!

De officiële titelsong van de Grand Départ heeft de titel Bon Voyage! en is geproduceerd door zanger en liedjesschrijver Blaudzun. Hij heeft met het lied op een bijzondere wijze zijn gevoel voor muziek, wielrennen en de stad laten samenkomen. De bijbehorende korte animatiefilm is gemaakt door Job, Joris & Marieke, een Utrechtse designstudio voor animatie, illustratie en character design.

 

Blaudzun bracht in maart 2014 zijn album ‘Promises of No Man’s Land’ uit, waarvan het titelnummer werd uitgeroepen tot megahit (3FM) en hotshot (Studio Brussel). Het album is uitgebracht in meerdere Europese landen, waar de komende weken ook wordt getourd. De tour wordt afgesloten met tien Nederlandse shows, waarvan de laatste zal plaatsvinden in het Utrechtse TivoliVredenburg. Een volledige overzicht van speeldata is te vinden op blaudzun.com

 

Over Le Tour Utrecht
De start van de Tour de France, de Grand Départ, is een topsportspektakel dat de beste wielrenners ter wereld naar de stad Utrecht brengt. Van 1 t/m 5 juli kleurt Utrecht geel met een ploegenpresentatie, de start van een individuele tijdrit van 13,7 kilometer dwars door de stad en een 2e etappe die onder de Dom doorgaat. Tijdens dit spektakel verwacht Utrecht 600.000 tot 800.000 bezoekers. Met wereldwijd 3,5 miljard TV-kijkers staat Utrecht in de schijnwerpers. Het wordt de zesde keer dat de Tour de France start in Nederland.