Ga naar de inhoud

Blaudzun dropt titelsong van nieuwe album

Totaal onverwacht dropt Blaudzun vanuit het niets ‘Jupiter’, een gloednieuw liedje en tevens de titeltrack van het op 7 oktober te verschijnen nieuwe album.
Vorige maand werd aangekondigd dat Blaudzun in het najaar weer samen met zijn band op tournee gaat. Via social media deelde hij al enkele video’s waarop fragmenten van nieuw werk te horen zijn. Jupiter is het eerste nummer dat nu volledig te beluisteren is.

De titeltrack wordt na de zomer opgevolgd met een eerste officiële single waarbij op dit moment een video wordt gemaakt. Vanaf half september start Blaudzun aan een reeks van vier unieke en inmiddels uitverkochte premièreshows in EKKO in Utrecht.

Deze bijzondere reeks van vier concerten wordt in het najaar vervolgd met een uitgebreide Europese tour van ruim vijfentwintig shows. Deze clubtour brengt Blaudzun ondermeer in Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen, Amsterdam, Brussel, Zürich, Berlijn en Hambrug. Bekijk de website voor een volledig overzicht van alle optredens.

Het cover artwork van Jupiter is gemaakt door Alvaro Tapia Hidalgo, een Chileense grafisch ontwerper en illustrator, bekend van zijn werk voor o.a. The New Yorker, The Washington Post en Rolling Stone Magazine.