Ga naar de inhoud

Blaudzun geeft kijkje in keuken tijdens Backstage Sessions

Blaudzun geeft kijkje in keuken tijdens Backstage Sessions

In aanloop naar de release van zijn nieuwe album Lonely City Exit Wounds laat de Blaudzun zijn publiek zien en horen hoe dat album en de bijbehorende tournee tot stand komt. In juni start de Nederlandse zanger en componist samen met zijn band aan een serie ‘Backstage Sessions’ waarbij bezoekers een kijkje krijgen in zijn muzikale keuken.

 

Backstage
Tijdens de sessies waant de bezoeker zich in de Blaudzun studio om even later ‘aanwezig te zijn’ bij een openbare repetitie met zijn bandleden. Terwijl Blaudzun op zoek is naar melodieën en songs, ontstaat een nieuwe show die van klein en intiem naar groots gaat, en eindigt in een energiek concert met veel nieuwe muziek.

 

Een kijkje in de muzikale keuken
Blaudzun licht toe: ‘Afgelopen jaar heb ik in de studio gewerkt aan een nieuw album. De liedjes zijn bijna allemaal klaar en ik wil ze heel graag op het podium delen en live spelen. Ik mis het contact en de interactie met mijn publiek. Binnen de Covid beperkingen hebben we gezocht naar een veilige concertvorm die past bij deze fase en een nieuw hoofdstuk. Samen met mijn deels nieuwe band geef ik een kijkje in mijn muzikale keuken. Ik wil het publiek meenemen in mijn reis van liedjes schrijven, opnemen en repeteren tot aan het live vertolken op het podium. Oorsprong, creatie, ontwikkeling.’

 

Topsong

Na een periode van relatieve stilte maakte Blaudzun afgelopen maanden indruk op radio en tv met zijn nieuwe single REAL HERO. De song was ondermeer Topsong bij Radio 2. Tijdens de Backstage Sessions speelt Blaudzun ook ouder werk, maar vooral veel nieuwe songs die nog nooit eerder live te horen waren. ‘De concerten zijn geen try-outs voor iets dat later in definitieve vorm plaatsvindt. Maar bezoekers zien en horen wel een muzikale voorstelling in wording’, aldus Blaudzun. ‘Het kan voorkomen dat ik een liedje opnieuw begin, of dat ik een andere versie van een song probeer in een andere bezetting met een ander arrangement. Daarbij staat het publiek vrij om vragen te stellen’.

 

Kaarten voor de Blaudzun Backstage Sessions zijn beperkt. De voorverkoop start op 2 juni om 10:00 uur. Elke avond vinden er twee optredens plaats! Een sessie duurt ongeveer 60 minuten.

 

10.6 – TIVOLIVREDENBURG – UTRECHT

11.6 – FLUOR – AMERSFOORT
12.6 – METROPOOL – HENGELO
13.6 – VICTORIE – ALKMAAR

17.6 – HEDON – ZWOLLE
18.6 – LUXOR LIVE – ARNHEM
19.6 – STADSSCHOUWBURG – GRONINGEN

21.6 – PARADISO – AMSTERDAM
22.6 – PAARD – DEN HAAG
23.6 – ROTOWN – ROTTERDAM
25.6 – BURGERWEESHUIS – DEVENTER
26.6 – MUZIEKGIETERIJ – MAASTRICHT

 

Backstage Sessions vinden plaats in een Corona-proof setting voor zittend publiek