Ga naar de inhoud

Blaudzun maakt titelsong voor Ventoux

Blaudzun heeft de titelsong gemaakt voor de film VENTOUX. De Nederlandse indie-rock zanger die eerder een Edison voor Beste Zanger won en in 2014 een hit scoorde met de single Promises of No Man’s Land, doopte de song „Powder Blue”. Naast zijn albums, waaronder Heavy Flowers die de gouden status behaalde, staat Blaudzun bekend om zijn liefde voor de fiets. Eerder maakt hij een documentaire over de Ronde van Lombardije en schreef hij het officiële lied voor de Utrechtse start van de Tour de France 2015.

 

Quote Blaudzun: Ik had het boek van Bert Wagendorp gelezen voordat ik werd gevraagd voor de titelsong. Het thema van het boek en de plannen voor de film vond ik erg aansprekend. Vooral de personages in hun jeugd en de tijd waarin ze elkaar leren kennen, dertig jaar geleden, zijn een inspiratie geweest voor het lied. Ik kijk er enorm naar uit om de song ook live op de festivals te gaan spelen.’

 

Over VENTOUX:

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de ‘spoken’ uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

 

VENTOUX is geregisseerd door Nicole van Kilsdonk, die samen met Bert Wagendorp het scenario schreef. Op basis van het script schreef Bert Wagendorp de gelijknamige bestseller. Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte, Wim Opbrouck, Maruschka Detmers, Martijn Lakemeier, Abbey Hoes, Alex Hendrickx, Jip van den Dool, Jonas Smulders en Bram Verrecas spelen de hoofdrollen in VENTOUX.

 

De film is geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, TERUG NAAR DE KUST, DE TWEELING) in coproductie met het Belgische Prime Time en de NTR. VENTOUX komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, Abraham Tuschinski Fonds, September Film en de participanten Vrienden van Ventoux.

 

Distributeur September Film brengt VENTOUX op 14 mei uit in de bioscoop.
Bij de totstandkoming van de samenwerking voor de titelsong werkte ik samen met Keyfilm, September film, Pennies from Heaven en V2 Records.