Ga naar de inhoud

Blaudzun – video: ‘Promises of No Man’s Land’

Vandaag verschijnt de officiële videoclip bij Blaudzun’s nieuwe single ‘Promises of No Man’s Land’. De video werd, net als Elephants, geregisseerd door Mirka Duijn en Nina Spiering.

“Mirka en Nina kwamen op basis van het liedje en een gesprek met mij uit op dit script. Het is hun interpretatie van Promises of No Man’s Land en sluit daarmee goed aan bij de thematiek van de song en mijn nieuwe album,” aldus Blaudzun.

Thailand
De clip, waarin Blaudzun een kleine rol speelt en hij voor het eerst te zien is in een witte outfit, werd opgenomen in Pattaya (Thailand). De opnames verliepen niet zonder slag of stoot. “Ik ben ongelofelijk trots op de crew en op het eindresultaat. Filmen op locatie in het hart van de Thaise seksindustrie is een productionele hel. Maffia en corrupte politie runnen daar het straatleven, het was vaak gevaarlijk.”

Over de inhoud van de video zegt Blaudzun: “De videoclip is niet bedoeld als pamflet tegen de seksindustrie in Zuidoost-Azië. We hebben vooral geprobeerd om een mooi en eerlijk portret te maken over een meisje dat iets probeert te maken van haar leven. De werkelijkheid van haar wereld is gecompliceerd, maar niet zo zwart wit als veel mensen wel eens denken.”

Blaudzun vertelt dat de video mogelijk een vervolg krijgt. “De videoclip is eigenlijk het eerste deel van een tweeluik. Er liggen concrete plannen voor een sequel.”
‘Promises of No Man’s Land’ is mede mogelijk gemaakt door het Tax Videoclipfonds.

Olympische Spelen

De single ‘Promises of No Man’s Land’ is momenteel veelvuldig op radio en tv te horen. Studio Brussel maakte het nummer tot Hotshot en in Nederland werd de track Megahit op 3FM. De song was twee weken geleden de hoogste nieuwe binnenkomer in de Mega Top 50 en volgende week verschijnt de single ook in Duitsland. Tijdens de Olympische Spelen is ‘Promises of No Man’s Land’ dagelijks te horen in het tv-programma NOS Studio Sportwinter op Nederland 1, als muzikale begeleiding van de hoogtepunten van de dag.

Het album ‘Promises of No Man’s Land’ ligt vanaf 7 maart in de winkels. Meer informatie en tourdata op www.blaudzun.com