Ga naar de inhoud

Buma Award voor SIR NOTCH – Gimme that Sunshine

Amsterdam, dinsdag 21 mei 2019 – Vanavond zijn de Buma Awards Music in Media Categories uitgereikt in de Tolhuistuin in Amsterdam. Veel jong talent viel vanavond in de prijzen. Zo won SIDE-AND-CHAIN, componistenduo Marco Bakkenhoven en Marcoen Verrest, de Buma Award Best Sync voor het gebruik van hun nummer Pharsalus in de trailer van Netflix’ Extinction en won Wouter van den Boogaard de Buma Award Best Original Composition voor de korte film In de Zomer. De Buma Music in Motion New Talent award ging naar de componisten Gijs Knol & Rinkie Bartels voor de Anne Frank Stichting.

Tijdens de jaarlijkse uitreiking worden de makers van muziek voor film, televisie, radio, documentaire en reclame geëerd. De prestigieuze muziekprijzen zijn verdeeld in de categorieën beste originele compositie voor documentaire, korte film, telefilm en animatie, beste originele compositie in televisieseries en in film, beste gebruik van bestaande muziek (sync) in televisie, trailers, film en online, beste radio en televisievormgeving en worden er in samenwerking met Adformatie Reclamemuziek Awards uitgereikt.

Frank Helmink, directeur Buma Awards: “Het zijn niet de artiesten, maar juist de mensen achter de schermen die vanavond in het zonnetje zijn gezet. De super getalenteerde componisten hebben vaak een onzichtbare rol maar zijn van essentieel belang in het geheel. Het winnen van deze prijs is dan ook een erkenning voor hun vakmanschap.”

Sander van Maarschalkerweerd (founder & CEO Sizzer Group) over winnaars Gijs Knol & Rinkie Bartels voor de Anne Frank Stichting: “De jury was op zoek naar iets onderscheidends, iets verrassends. Voor hun project hebben Gijs en Rinkie een geluidswereld gecreëerd die bijzonder is zonder dramatisch te worden. Passend bij het onderwerp, maar toch eigentijds.”

De winnaars zijn verdeeld in de volgende categorieën:

Buma Award Best Original Composition in Film
– Winnaar: producer Daniel Tuparia & componist Zbigniew Wolny voor Catacombe (New Amsterdam Film Company)
– Filmcomponist David Dramm voor My Foolish Heart (Pupkin Film)
– Filmcomponist Merlijn Snitker voor Bankier van het Verzet (NL Film & TV)

Buma Award Best Original Composition in Television Series
– Winnaar: componist Stavros Markonis voor Ik Weet Wie Je Bent (Column Film Music, KRO-NCRV Music Publishing)
– Componist Martijn Schimmer voor Mocro Maffia (RTL Productions)
– Merlijn Snitker voor De 12 van Oldenheim (EndemolShine)

Best Original Composition in Advertising (onderdeel Reclamemuziek Adformatie Awards)
– Winnaar: componist en CCO van TBWA\NEBOKO Darre van Dijk voor Toto (Copyright Power International)
– MassiveMusic voor BMW
– Componist Thomas Kalksma voor Hennep Algemene Uitvaartzorg (Suriname)

Best Sync in Advertising (onderdeel Reclamemuziek Adformatie Awards)
– Winnaar: Sir Notch voor Appelsientje met ‘Gimme that sunshine’ (Cris&Jef Music, The Missing Sync)
– Jazzi Bobbi & Spargo voor Vodafone met ‘You and Me’ (Nanada Music B.V.)
– Wim Sonneveld, Jean Ferrat, Hugo Verhage voor Eneco met ‘Het Dorp’ (Strengholt Music Publishing)

Buma Award Best Original Composition in Documentary, Short Film, Telefilm and Animation
– Winnaar: componist Wouter van den Boogaard voor In de Zomer (Revolver Amsterdam, Feather Films)
– Componist Jesse Koolhaas voor Sanatorium (VPRO)
– Componist Roy Bemelmans voor Schapenheld (NEWTON film, seriousFILM)

Buma Award Best Sync (in Television, Trailers, Film, Online)
– Winnaar: SIDE-AND-CHAIN (componistenduo Marco Bakkenhoven en Marcoen Verrest) voor Pharsalus in de trailer van Netflix’ Extinction 
– Componist Jochem Weierink voor Jupiter, gesynct in trailer voor de film Bumblebee
– Producent San Holo voor The Future gesynct in Netflix-film Ibiza

Buma Award Best Radio and Television Imaging
– Winnaar: MassiveMusic voor UEFA Europa League
– Componisten Jarin Lourens, Joshua van de Spreng, Remco van Kesteren en Harold Kuiper voor NPO Zappelin Netstyling
– KH Music voor NPO 2 Netstyling

Buma Music in Motion New Talent Award
– Winnaar: componisten Gijs Knol & Rinkie Bartels voor Anne Frank Stichting
– SIDE-AND-CHAIN (componistenduo Marco Bakkenhoven en Marcoen Verrest) voor Pharsalus in de trailer van Netflix’ Extinction
– Componist Stavros Markonis voor Ik Weet Wie Je Bent (Column Film Music, KRO-NCRV Music Publishing)

27-koppige jury
De jury bestaat uit Rob Beemster (Adformatie), Menno de Boer (Radio 538), Hans Brouwer (MassiveMusic), Rogier de Bruin (HERC), Stephen Emmer (componist, Home Ground), Danielle Guiguis (Smarthouse Films), Ralph de Haan (producent bij onder meer HALAL), Thijs Havens (Eye Film Museum), Johan Hoogewijs (componist, Le Collier Rouge), Jon Karthaus (Johnnywood Productions), Renger Koning (componist, Bezness as Usual), Mariette Leenhouts (Randstad), Bart van de Lisdonk (componist, Bolletjes Blues), Sander van Maarschalkerweerd (Sizzer Group), Rens Machielse (componist, Blond, Blue Eyes), Karolien Mazereeuw (Sony/ATV Music Publishing), Neeltje Mooring (Solid as a Rock), Hans Nieuwenhuijsen (BMIM New Talent winnaar 2018), Jeroen Rietbergen (componist, Gooische Vrouwen), Martin de Ruiter (Eye Film Museum), Martijn Schimmer (componist, Mocro Maffia), Alex Simu (componist, Back to the Taj Mahal Hotel), Paul Stevelmans (hoofdredacteur Score Magazine), Floris Verbeij (componist, Bram Fischer), Bas Welling (WeFilm), Kaja Wolffers (creative director NL Film) en Bob Zimmerman (componist, De Nieuwe Wildernis).

Over Buma en Buma Cultuur
Buma Cultuur is opgericht door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma en ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse (niet per se Nederlandstalige) muziek. Belangrijke initiatieven van Buma Cultuur zijn: Eurosonic Noorderslag, Amsterdam Dance Event, Buma ROCKS!, Buma Music in Motion, Buma Music Academy en de muziekprijzen Buma Awards.

Over Buma Awards Music in Media Categories
Buma Music in Media Categories organiseert dit jaar haar tiende editie. Naast dit eigen evenement is Buma Music in Motion onder de noemer BMIM Connects ook aanwezig op partner festivals Musexpo, Cannes Lions, IFFR en het Nederlands Film Festival. Met BMIM Connects onderstreept Buma Music in Motion haar rol als netwerkmiddelpunt op het gebied van muziekgebruik in media.