Ga naar de inhoud

Christon presenteert muzikaal TV-programma De Troubadours

In De Troubadours reist muzikant en presentator Christon Kloosterboer door Gelderland met zijn pick-up wagen vol instrumenten. Hij ontmoet bekende Gelderse collega-muzikanten zoals Ben Saunders, Joris Linssen, Ellen ten Damme en Ronnie Tober. Deze zangers en zangeressen leiden Christon rond in ‘hun’ streek of stad en vertellen, op locatie, een bijzonder verhaal over die plek welke hem of haar inspireert.

Tijdens de reis door de streek en het componeren van het liedje bevraagt Christon zijn gasten en kom je meer te weten over het Gelderse verleden van de muzikant, zijn of haar verbinding met de streek en zie en hoor je waar ze hun inspiratie vandaan halen. Je wordt meegenomen in de wording van een liedje, dat binnen één dag wordt bedacht, gecomponeerd én uitgevoerd. Een ode aan Gelderland!

De verschillende ‘troubadours’ brengen de lokale volksaard, landschap, geschiedenis, (streek)taal en muziek samen. Iedere week een andere Gelderse streek of stad, een nieuwe muzikant en een vers Gelders lied.
Naast de uitzendingen op Omroep Gelderland zendt ook Omroep Max via NPO-2 deze reeks uit.