11336093_158211161177342_1512941299_nRegelmatig word ik benaderd door artiesten, bedrijven en instellingen om mijn kennis en ervaring over specifieke onderwerpen over te dragen. Zo verzorg ik al enkele jaren de zakelijke coaching voor talentvolle bands bij Kunst & Cultuur Drenthe en geef ik workshops artist management voor Popsport, Kunstbende, bkkc en diverse Fontysopleidingen. Ik werk niet met een vast programma, maar pas de inhoud van de workshops aan op de wensen en behoefte van de groep. Daarbij probeer ik interactie te stimuleren en met aansprekende voorbeelden uit de beroepspraktijk een goed beeld te schetsen, en soms ook een insider-beeld te geven hoe het er aan toe gaat bij grote artiesten of evenementen.
Naast mijn eigen workshops bied ik ook workshops van artiesten aan. Zo verzorgt Harald Bruystens diverse muziekinhoudelijke workshops (tekstschrijven en rappen) en vertellen Hubrecht Eversdijk en Laurens Troost over hun ervaringen met Destine (de ‘achterkant’ van het succes).

Sinds 2009 ben ik ook regelmatig actief op Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg bij de opleiding International Event, Music and Entertainment Studies. Hier begeleid ik projectgroepen die een onderwerp uit EME-branche volgens een gestructureerd plan van aanpak behandelen. Daarnaast draag ik regelmatig bij aan onderwerpen en sprekers voor projectweken. In 2013 heb ik een brede samenwerking tussen Fontys ACI en Paaspop geiniteerd, waarvan Paaspop Academy de externe drager is.

WDSevillaIn 2008 en 2009 ben ik actief geweest als adviseur bij Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne. In de beginperiode heb ik daar de kaderzetting verzorgd voor programma, marketing en communicatie, ticketing en sponsoring. In 2009 heb ik de inhoudelijke samenstelling van het theaterprogramma en de boekingen van de grotere popartiesten verzorgd.

Binnen mijn netwerk verleen ik advies aan muziekcontacten (STRP, Roadburn), provincie en gemeenten, leveranciers en (voormalige) retailcollega’s.
Bij de muziekcontacten hoort ook de Heineken Music Hall, waar ik de selectie en invulling van de naprogramma’s verzorg en maandelijks talentvolle bands een kans kan bieden op het podium van de Beatbox.