Ga naar de inhoud

Darlyn genomineerd voor Zilveren Notekraker

Persbericht – Hilversum,  27 mei 2020

Uitzonderlijke uitreiking Gouden en Zilveren Notekraker op dinsdag 22 september

Genomineerden 2020 bekend

 

Terwijl de Gouden Notekraker de erkenning van de vakgenoten is voor jarenlange, uitzonderlijk invloedrijke podiumprestaties, was het zelden eerder lange tijd onmogelijk om voor publiek te spelen.

Juist nu is het dan ook belangrijk om met de uitreiking van de Gouden Notekraker 2020 op 22 september vanuit Paradiso te laten zien wat het Nederlandse livecircuit zo uniek maakt.

Vorig jaar was MY BABY de winnaar terwijl eerdere edities onder meer gewonnen werden door De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Douwe Bob, Golden Earring en Herman van Veen. Een bijzondere nieuwkomer en smaakmaker krijgt als aanmoediging van de collega’s de Zilveren Notekraker.

Voor de derde keer wordt ook een Humble Heroes Award uitgereikt waarmee een invloedrijke sessiemuzikant die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse popmuziek in het zonnetje gezet wordt. Deze prijs werd vorig jaar toegekend aan gitarist en songwriter Martijn van Agt en voor het eerst in 2018 aan bassist, componist en producent Michel van Schie.

Later zal onder meer nog bekend gemaakt worden in welke vorm de Gouden Notekraker 2020 wordt uitgevoerd, de presentatie zal in ieder geval verzorgd worden door Jan-Willem Roodbeen (Radio 2).

 

In aanloop naar deze uitreiking kunnen alle 35.000 bij rechtenorganisatie Sena aangesloten musici en producenten via goudennotekraker.nl  hun stem op de 10 genomineerden per categorie uitbrengen.

 

Genomineerd voor de Gouden Notekraker

Akwasi, Chef’Special, Danny Vera, DeWolff, DI-RECT, Eefje de Visser, Fresku, Henny Vrienten, Michelle David & the Gospel Sessions, Typhoon

 

Genomineerd voor de Zilveren Notekraker

45ACIDBABIES, Darlyn, Feng Suave, Jarreau Vandal, Joe Buck, Nona, S10, Maarten Vos, NAAZ, Three Little Clouds

                                                                                                                                             

Sena

Sena behartigt sinds 1993 de belangen van muzikanten en producenten. Zij krijgen een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt dankzij muzieklicenties die bedrijven en organisaties bij Sena afsluiten. Als stichting zonder winstoogmerk betaalt Sena de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben. Sena werkt

op basis van de Wet op naburige rechten en is gevestigd in Hilversum. Voluit staat Sena voor Stichting ter Exploitatie van Naburige rechten. Sena steunt jaarlijks tal van projecten op sociaal-cultureel vlak.

www.sena.nl

 

Ntb, de initiator van de Gouden Notekraker
De Ntb (de Nederlandse Toonkunstenaarsbond) is de grootste en oudste Nederlandse vakbond voor muzikanten en muziekauteurs. De Ntb bestaat al meer dan 100 jaar en verenigd ruim 3500 musici in alle genres. De Ntb was onder meer oprichter van rechtenorganisaties Sena en NORMA, initiatiefnemer van De Gouden Notekraker en is vertegenwoordigd in de besturen van onder meer Stichting de Thuiskopie, Leenrecht, Sena en NORMA. Sinds 1 juni 2018 is de Ntb gefuseerd met de Kunstenbond. De Ntb blijft binnen de nieuwe organisatie bestaan als vakgroep Muziek en handhaaft daarbij haar naam.

www.ntb.nl