Ga naar de inhoud

Destine start crowdfundingsproject voor derde album

Destine is van plan begin 2015 een nieuw studioalbum te gaan opnemen. Hiervoor is vandaag een crowdfundingsproject gestart via platform Indiegogo. De band had tussen 2008 en 2012 veel succes met de albums ‘Lightspeed’ en ‘Illuminate’, met daarop hit singles als ‘Stars’ en ‘Stay’. Eind 2012 besloten de bandleden hun aandacht deels te verleggen naar andere projecten. De afgelopen jaren zijn echter ook gebruikt om in alle rust aan nieuwe Destine-nummers te werken, die de band nu graag wil delen met de fans.

Gitarist Hubrecht Eversdijk licht de keuze toe voor een crowdfundingsproject: “We willen graag een album maken dat we zelf als fan ook zouden luisteren en kopen, zonder concessies hoeven te doen vanwege partijen waar je mee samen werkt. Daarnaast spreekt het idee ons erg aan om als artiest een directe relatie te hebben met de luisteraar, in plaats van werken met bijvoorbeeld een traditionele platenmaatschappij. Zeker met onze internationale aanhang is het waarschijnlijk de meest efficiënte manier om nieuwe muziek te delen met je fans, en ze ook deelgenoot te maken van het proces. Je krijgt hierdoor het gevoel dat je echt samen met elkaar een nieuw album mogelijk maakt.”

De fanbase is altijd belangrijk geweest voor Destine. Vooral online is de band vanaf het prille begin zeer actief en ook trendsettend geweest, zoals met het wekelijkse DestineTV. Daarnaast heeft de band in heel Europa getourd en is er ook gespeeld in China, Japan en Indonesië. De grootste internationale impuls is de game ‘Pro Evolution Soccer’ geweest, waarop de Destine-song ‘In Your Arms’ is opgenomen. Van dit spel werden wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht, waardoor de bandleden nog dagelijks berichten ontvangen uit alle werelddelen.

In die berichten wordt continue gevraagd om nieuwe muziek. Zanger/gitarist Robin van Loenen: “Het geeft je een goed gevoel dat er nog steeds veel fans zijn die nieuwsgierig zijn naar nieuwe liedjes. Ik ben altijd blijven schrijven, maar wilde daarnaast ook graag tijd besteden aan mijn ontwikkeling als producer. Daarom hebben sommige ideeën langer op de plank gelegen, maar toen we er deze zomer echt voor ging zitten, lag er binnen enkele weken voldoende materiaal voor een nieuw album.”

Meer informatie over het crowdfundingsproject kun je vinden op www.destinemusic.com