Ga naar de inhoud

HANDED single en album

Stef Classens kennen we als winnaar van De Beste Singer-Songwriter. Sindsdien heeft men even moeten wachten op nieuwe nummers, maar het eindresultaat ‘Above The Storm, Below The Flood’  mag er wezen! Het nieuwe nummer Shelter From The Rain is vandaag Vevo Power Premiere en is een mooi voorproefje van wat er komen gaat op 24 maart.

 “Na het winnen van De Beste Singer Songwriter van Nederland heb ik tien shows gedaan met een band op de achtergrond. Dat beviel me zo goed dat ik nu met ze de studio ben ingegaan”, vertelt Classens. “Producer Wouter Budé en gitarist Bram Doreleijers hebben veel gedaan voor het nieuwe album. Dat gaf mijn nummers een donkerder randje.”

De elf nummers op het nieuwe album gaan allemaal over relaties. Tussen jongen en meisje, vader en zoon, vrienden, familie of omgeving. Over samen leven en welke gevoelens daarbij horen. Het is persoonlijk, maar volgens Stef Classens kun je alleen iemand raken als je ook echt eerlijk bent. Voor de mensen over wie hij zingt kan het confronterend zijn, maar ze hebben het allemaal ervaren als steun, nadat ze de nummers hoorden. En daarnaast is het niet altijd heel erg uitgesproken. Of zoals hij het zelf zegt: “Het is een kleurplaat die je zelf in mag kleuren.”

Het album komt precies op tijd voor de clubtour van HANDED die in maart van start gaat.

26 maart – Paradiso, Amsterdam
29 maart – Rotown, Rotterdam
07 april – Nieuwe Nor, Heerlen
09 april – Hedon, Zwolle
20 april – Paard Van Troje, Den Haag