Ga naar de inhoud

John Coffey kondigt grootste show ooit aan in AFAS Live

Bloed kruipt waar het niet gaan kan: zes jaar na hun laatste noten, is John Coffey terug! Met nieuwe songs, vier gratis shows, een gloednieuw album in de zomer en als klap op de vuurpijl staat de band op zaterdag 16 december op de planken van AFAS Live in Amsterdam. De band eindigde in 2016 met uitverkochte shows in Tivoli, 013, Melkweg en Paradiso en vindt het nu hoog tijd om direct met hun allergrootste show ooit terug te komen; ‘Go big or go home.’ De kaartverkoop voor het concert van John Coffey start aanstaande vrijdag 17 maart om 10:00 uur via Ticketmaster.

Na een hiaat van zes jaar begon John Coffey afgelopen november stiekem te werken aan een nieuw album. De oncontroleerbare drang om op het podium te staan, zalen op z’n kop te zetten en elke bezoeker mee te sleuren, won het van de behoefte aan de ongelimiteerde pauze die in september 2016 ingelast was. Het uitgangspunt voor het nog te verschijnen nieuwe album was voor de Utrechtse punkband direct duidelijk: onbegrensde energie. Van afgrijselijk hard tot heel zacht en nummers die doorspekt zijn met 80’s rock, grunge en 00’s hardcore. Met single STEAM WALTZ hebben we onlangs het eerste wapenfeit al mogen horen.

Het zijn de energieke shows waarmee John Coffey zich tussen de oprichting in 2002 en september 2016 onmisbaar heeft gemaakt in het Nederlandse live circuit. Zo bewezen de heren afgelopen weekend ook weer, toen de eerste twee gratis shows op het programma stonden. Rijen dik voor de deur, en de optredens vol power alsof de band nooit weg is geweest. Voor frontman David Achter De Molen is de reünie dan ook heel eenvoudig: “Er is niets vetter dan met deze gasten muziek maken en op het podium te staan. Dat we er vijf jaar over gedaan hebben om weer met elkaar in een ruimte te staan, geeft ons juíst die extra onstuitbare energie.” En dat zal in AFAS Live niet anders zijn!