Ga naar de inhoud

JOHN COFFEY TERUG MET NIEUWE SINGLE ‘STEAM WALTZ’

Zes jaar nadat de band hun laatste show speelde in poptempel Paradiso, is John Coffey terug met de nieuwe track ‘STEAM WALTZ’, die op vrijdag 3 maart uitkomt. En dat is niet het enige: er zijn meer nieuwe songs, die later dit jaar gebundeld op een nieuw album zullen verschijnen. Ook speelt de band vanaf volgende week al hun eerste gratis shows in kroegen in Tilburg, Apeldoorn, Rotterdam en Groningen. Een uitgelezen kans om John Coffey te zien op piepkleine podia in zweterige, uitpuilende kroegen waar geldt: vol is vol. 

In september 2016 besloot John Coffey voor onbepaalde tijd te stoppen, zodat de vijf bandleden ruimte konden creëren voor nieuwe ideeën. Eind 2020, vijf jaar later en middenin een pandemie, begon het te knagen en voelde de band die oncontroleerbare drang weer om op het podium te staan, zalen op z’n kop te zetten en elke bezoeker mee te sleuren.

Frontman David Achter De Molen: ‘’Soms kan het ook gewoon heel eenvoudig zijn. Er is niets vetter dan met deze gasten weer muziek te maken en op het podium te staan. Dat we er vervolgens vijf jaar over gedaan hebben om weer met elkaar in een ruimte te staan, geeft ons juist weer onstuitbare energie’’.

Met het gevoel van een nieuw begin, is de band terug en klaar om de draad weer op te pakken met ‘STEAM WALTZ’ als perfecte strijdkreet. In dit punkrock anthem roept de band de fans op om de punkrockgeest te omarmen en spoort  het de luisteraar aan in beweging te komen. Voor de video van ‘STEAM WALTZ’ ging John Coffey voor de choreografie een samenwerking aan met dans- en theatergroep 155.

John Coffey live (gratis shows)
10-03 Tilburg – Cul de Sac
11-03 Apeldoorn – Ozzy
17-03 Rotterdam – Bar 3
18-03 Groningen – Vera Kelder

Over John Coffey
Van 2002 tot 2016 speelde John Coffey, vernoemd naar een personage uit de film The Green Mile, alle zalen en festivals plat met hun onstuitbare en energieke live shows. De band stond in Nederland op alle grote festivals, waaronder Pinkpop, Best Kept Sectret en Lowlands maar liet zich ook niet onbetuigd in het buitenland met optredens op Hurricane/Southside (DE), Wacken Open Air (DE), Summer Breeze (DE), Pukkelpop (BE), Dour (BE), Boardmasters (UK), Vans Warped Tour (UK), 2000trees (UK), The Global Rock Summit and Musexpo (USA)en Sziget (HU). John Coffey speelde niet alleen alle zalen plat in Nederland, maar tourde ook in de UK, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië.

De band bracht drie albums uit: Vanity (2009), Bright Companions (2012), The Great News (2015), waarvoor John Coffey een Edision voor Beste Rock Album kreeg, en een EP, A House for Thee (2016)