Ga naar de inhoud

John Coffey Unstached

John Coffey gooit voor één keer het roer drastisch om en brengt op 29 november 2013 een akoestische EP uit. Unstached is een verzameling songs die afkomstig is van het vorig jaar verschenen succesalbum Bright Companions.

De vijf bandleden van John Coffey hebben rigoreus het scheermes gehanteerd en zich vakkundig ontdaan van hun snorren. Vrijwillig beroofd van gezichtsbeharing besloot de band om vervolgens een aantal nummers van Bright Companions in uitgeklede vorm op te nemen, Unstached dus. De EP verschijnt in zeer gelimiteerde oplage op een 12” vinyl picture disc. Bijgevoegd zit een 16 pagina’s tellend fotoboek met daarin de grootste live-hoogtepunten van het afgelopen jaar.

2013 was een waanzinnig jaar voor John Coffey. Na een verpletterend optreden op Eurosonic/Noorderslag trad de band meer dan honderd keer op in binnen- en buitenland, speelde het Nederlandse clubcircuit plat en maakte zich onsterfelijk op festivals als Groezrock en Zwarte Cross – met als absoluut hoogtepunt een “afgebroken” X-ray op Lowlands.

In december 2013 gaat John Coffey voor het allerlaatst dit jaar op tour en duiken de vijf rockbeesten nog één keer het Nederlandse clubcircuit in langs 013, het Paard van Troje en Patronaat om op 20 december te eindigen in hun eigen hometown bij Tivoli De Helling, waar het droomverhaal van de band ruim een jaar geleden begon.

Tracklisting:
Featherless Redheads
Oh, Oh, Calamity
Bight Companions
Dirt & Stones
Romans
The Well (Met Maxime Barlag van Mister & Missisippi)