Ga naar de inhoud

John Coffey wint Edison

Op maandag 21 maart werden de Edisons uitgereikt in Amsterdam. In de categorie ‘beste rock-album’ kreeg John Coffey de eer voor hun album ‘The Great News’ en werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen.

JC edisons

De komende weken verlegt de band de aandacht naar nieuwe kansen en projecten. In april worden de eerste Amerikaanse shows gespeeld in Los Angeles tijdens de Global Rock Summit en Musexpo.
In mei gaat de band in Deventer en Eindhoven twee bijzondere shows verzorgen in skateparken: Burnside in Deventer en Area51 in Eindhoven. Bij deze shows wordt de soundtrack van de legendarische Tony Hawk-2 gespeeld.

Tevens gaat de band op Bevrijdingsdag flink aan de slag met shows in Zwolle, Haarlem en Utrecht, en dat zal zonder helicopter gebeuren. Tijdens die shows en ook daarna n het festivalseizoen zal de band de nieuwe liedjes van de EP ‘A House for Thee’ spelen, die op 5 maart tijdens ‘The Homecoming’ in TivoliVredenburg werd gepresenteerd. De band kreeg veel waardering voor de openhartige opstelling ten aanzien van het thema van deze EP: de actuele vluchtelingenproblematiek in Europa.
De zomer van John Coffey belooft ook weer een bonte verzameling van reisverhalen en internationale podia te worden, met festivals in Benelux, Duitsland, Tsjechie en UK.