Ga naar de inhoud

Mister and Mississippi kondigt ‘We Only Part to Meet Again’ aan

‘WE ONLY PART TO MEET AGAIN’ WORDT OP 30 JANUARI UITGEBRACHT OP V2 RECORDS

Mister and Mississippi heeft in de afgelopen twee jaar laten zien dat ze aan de voorhoede staat van een nieuwe golf creatieve Nederlandse artiesten. Het met een Edison gelauwerde debuut uit 2012 heeft nu een waardige opvolger. ‘We Only Part To Meet Again’ is een album dat in teken staat van afscheid, maar het vormt ook het begin van een nieuwe fase en de zoektocht naar een nieuwe balans.

Die balans vinden we terug op ‘We Only Part To Meet Again’, opgenomen in studio The Church met Reyn Ouwehand, waarbij Samgar Jacobs, Maxime Barlag, Danny van Tiggele en Tom Broshuis op zelfverzekerde wijze elkaar opzoeken, aanvullen en in elkaar samensmelten. Het album toont een diepgang en dynamiek die de internationale potentie van de band onderstreept. Afgelopen weekend speelde de band nog op het befaamde Rolling Stone Weekender met artiesten als Editors en Jeff Tweedy.

Aan V2 het voorrecht om ook dit tweede album uit te mogen brengen. “Naast alle narigheid die de wereld teistert is het een zegen om te ervaren hoeveel jonge bands en artiesten muziek maken die zoveel schoonheid en muzikaliteit in zich herbergen dat we de toekomst hoopvol tegemoet kunnen zien. De nieuwe Mister and Mississippi is hier een sprekend voorbeeld van, de gevoelens op de plaat gaan diep: warmte, verlies, liefde en hoop worden op een onconventionele manier met een volledig eigen geluid muzikaal vorm gegeven.”

De eerste single ‘Meet me at the Lighthouse’ zal direct na de jaarwisseling worden uitgebracht.

‘We Only Part To Meet Again’ zal op 29 januari in TivoliVredenburg worden gepresenteerd. Verder staan er shows in binnen- en buitenland in de planning:

09 januari – Kroepoekfabriek, Vlaardingen
29 januari – TivoliVredenburg, Utrecht (ALBUM RELEASESHOW)
05 maart – Effenaar, Eindhoven
06 maart – Paard van Troje, Den Haag
07 maart – Metropool, Hengelo
12 maart – Oosterpoort, Groningen
13 maart – Doornroosje, Nijmegen
14 maart – Muziekgieterij, Maastricht
15 maart – Paradiso Noord, Amsterdam
19 maart – Club Bahnhof Ehrenfeld, Cologne (DUI)
20 maart – Kellerklub, Stuttgart (DUI)
21 maart – Papierzaal, Zurich (ZWI)
22 maart – Ebulliton, Bulle (ZWI)
23 maart – Kranhalle, Munich (DUI)
24 maart – Täubchentha, Leipzig (DUI)
26 maart – Privat Club, Berlin (DUI)
28 maart – Prinzenbar (DUI)