Ga naar de inhoud

Nieuw album Blaudzun verschijnt in maart 2014

BLAUDZUN KONDIGT NIEUW ALBUM EN CLUBTOUR AAN

Voorverkoop start vandaag

Goed nieuws voor de fans. Vannacht verscheen op de website van Blaudzun een YouTube filmpje waarin nieuwe muziek te horen is en waarin de komst van een nieuw album en een nieuwe clubtour in maart 2014 worden aangekondigd.

“Het plan was om een tijdje de stekker eruit te trekken om rustig aan een nieuw album te werken. Dat liep anders. Ik was al een jaar bezig met schrijven en uitwerken van nieuwe ideeën, ik wilde gewoon zo snel mogelijk het materiaal opnemen en nieuwe liedjes gaan spelen. Ik heb steeds het rusteloze gevoel dat het er nu uit moet en niet morgen pas. Deze plaat kan niet wachten. Dus toen ik dit najaar de laatste shows speelde, waren de opnames al bijna klaar”, aldus Blaudzun.

Het album, waarvan de titel nog onbekend is, komt uit op 7 maart 2014. Op die dag vindt ook de officiële releaseshow plaats in het Utrechtse Tivoli.

Afgaande op de zogenaamde albumtrailer, belooft Blaudzun’s vierde album opnieuw een imponerende en dynamische plaat te worden. Blaudzun heeft naar eigen zeggen nooit eerder zo intensief aan een album gewerkt. Zonder dat het popjournaille, fans en zelfs zijn vrienden daarvan weten, startte hij in de zomer met opnames van zijn vierde langspeler.

Prologue Shows

Naast Utrecht, doet de clubtour onder andere Groningen, Amsterdam, Brussel, Berlijn en Zürich aan. De concertreeks start met 4 speciale Prologue Shows waarbij mensen met hun ticket een week vóór het concert exclusief en als eerste het nieuwe Blaudzun album volledig online kunnen beluisteren. Na afloop van de Prologue Shows is het nieuwe album ook verkrijgbaar in de clubzaal.

Tourdata:

28 feb Vera – Groningen (NL) – Prologue Show + Exclusive Online Album Stream
01 maart Rotown – Rotterdam (NL) – Prologue Show + Exclusive Online Album Stream
02 maart Doornroosje – Nijmegen (NL) – Prologue Show + Exclusive Online Album
06 maart AB Club – Brussel (BE) – Prologue Show + Exclusive Online Album Stream

07 maart Tivoli – Utrecht (NL) – Release show
21 maart Stadtgarten (DE) – Cologne
22 maart Bad Bonn (CH) – Düdingen
23 maart Papiersaal (CH) – Zürich
24 maart Kranhalle (DE) – Munich
25 maart Chelsea (AT) – Vienna
26 maart Privat Club (DE) – Berlin
27 maart Prinzenbar (DE) – Hamburg
5 april Paradiso Amsterdam (NL)

Het nieuwe album van Blaudzun verschijnt via V2 Benelux (Benelux & Wereld) en Glitterhouse Records (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) op 7 maart 2014.

Actuele data en ticket info op www.blaudzun.com