Ga naar de inhoud

Nieuwe single Blaudzun aan vooravond najaarstour

Vrijdag 26-10-2018 bracht Blaudzun de song ‘Ghosts_pm’ uit, die verscheen in playlisten als New Music Friday en New Alternative.
De song komt uit aan de vooravond van de clubtour, die wordt afgetrapt in Doornroosje in Nijmegen en op 15 december wordt afgesloten in Het Depot in Leuven.

De afgelopen weken was Blaudzun veelvuldig te zien en horen bij bijzondere gelegenheden, zoals een speciale avond met Wende in Carré, het afscheid van profrenner Bram Tankink en History in Concert.
Bij dat laatste event sprak hij met Matthijs van Nieuwkerk over Indonesië, zijn grootouders en het Nederlandse verleden, in het kader van de Maand van de Geschiedenis en het Canon van Nederland. Daarna vertolkte hij twee songs, begeleid door een Krontjong band, hetgeen een bijzondere muzikale combinatie opleverde, waarop hij veel reacties kreeg.
In november en december is Blaudzun ook nog actief als ambassadeur van Art Rocks, waarbij hij onder andere workshops begeleidt in musea als Kroller Muller, Bonefanten en Boymans van Beuningen.
In januari volgt dan de tour met Amsterdam Sinfonietta, waarin in elf schouwburgen wordt gespeeld.