Ga naar de inhoud

Nieuwe Destine album heet ‘Forevermore’

Na een stilteperiode van bijna drie jaar komt Destine op 8 mei terug met de release van hun derde album Forevermore. Het album is volledig mogelijk gemaakt door de fans die Destine massaal steunden in een crowdfunding-project.

De rockband die vanaf 2007 meerdere radiohits scoorde, uitverkochte tours deed in binnen- en buitenland en optrad op Pinkpop en Lowlands dook vrij snel na het tweede album ‘Illuminate’ weer de studio in, Maar dit voelde niet goed. Vooral songwriter, zanger en gitarist Robin van Loenen was toe aan een periode van rust. Destine verdween een tijd van de radar. Tijd waarin Robin een eigen studio bouwde, en veel muziek van andere bands produceerde. De overige bandleden startten andere bands en projecten op, die ook erg succesvol bleken. De toekomst van Destine stond op losse schroeven.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. De band besluit in de zomer van 2014 terug te grijpen naar een opzet uit de beginjaren: van het laatste geld op de rekening wordt een huis gehuurd, waar de bandleden een aantal weken samen wonen en werken aan nieuwe liedjes. Om de opnames en vervaardiging van het album financieel mogelijk te maken doet de band een beroep op hun fans. Binnen 30 dagen brengen fans meer dan € 20.000 bij elkaar, en kunnen de opnames van start. Zanger/gitarist Robin produceert de liedjes zelf. Voor het mixen wordt de hulp ingeroepen van James Paul Wisner, die eerder met onder andere Paramore werkte, en ook de vorige Destine albums mixte.

cover_FOREVERMORE

Live

08-05     Tivoli De Helling, Utrecht (uitverkocht)

14-05     Klomppop, Overzande

20-06     Jera On Air, Yselstein

23-10     Hedon, Zwolle

24-10     Bibelot, Dordrecht

06-11     013, Tilburg