Ga naar de inhoud

Nieuwe single en video Christon

In mei en juni verbleef Christon in studio’s in Nashville en Hannover om te werken aan zijn album. Daarvan verschijnt vandaag de video van de tweede single, ‘Bonfire’.

Christon: “Vorige week was ik te gast bij Domien om ‘Bonfire’ voor het eerst live op radio te spelen. Daar heb ik al aangegeven dat ik het gevoel heb dat mijn generatie fucking veel informatie op zich af krijgt. Daarom schreef ik een soort ode aan the simple life.
Ik heb me laten inspireren door Into The Wild, een film die ’terug gaan naar de basis’ als thema heeft. Die inspiratie vind je ook in de video, die gemaakt is door Storm & Shelter, een stel jonge filmmakers uit Cardiff. Ik ken hen van de video van het nummer ‘Alps’, die zij hebben  gemaakt voor Novo Amor & Ed Tullet. Met Ed Tullet heb ik liedjes geschreven voor Amerikaanse series als ‘Reign’ en de ‘Royals’. Dat was in Nashville, waar ik ook mijn album ‘Towns and Cities’ grotendeels heb opgenomen.”

Bonfire werd internationaal al goed opgepakt en staat in diverse internationale playlisten, waaronder New Music Friday in Nederland en Frankrijk.