Ga naar de inhoud

Nieuwe single Tangarine – Shadow

TANGARINE ZINGT OVER DE HERENIGING MET HUN VADER IN ‘SHADOW

 

Na drie jaar van relatieve stilte is Tangarine terug met hun nieuwe single Shadow. De song heeft een positieve aanleiding. De eeneiige tweelingbroers Arnout en Sander Brinks schreven het namelijk over de hereniging met hun vader in 2013. Tot die tijd hadden ze elkaar 18 jaar niet gezien of gesproken.

 

Arnout: “Shadow gaat over het besef dat je onlosmakelijk verbonden bent met je ouders, ook als er geen contact is. Na de scheiding van onze ouders, toen wij twee jaar oud waren, zagen wij onze vader om de paar weken in het weekend. Toen wij 12 jaar waren werd dit contact door omstandigheden verbroken.” Sander: “Vooral toen we elkaar weer ontmoetten zagen we hoeveel we eigenlijk op hem lijken. We staan en lopen hetzelfde maar hebben ook echt dezelfde innerlijke kenmerken. We hebben nooit geweten hoe tof en bijzonder het is om jezelf te herkennen in je vader. Dat we weer contact hebben is één van de mooiste dingen die ons is overkomen de laatste jaren.”

 

Voor Arnout en Sander was de Corona periode een gelegenheid om een nieuwe muzikale weg in te slaan en met name hun talenten als songwriters te verkennen. Samen met producer Gordon Groothedde hebben de tweelingbroers een aantal sterke popsongs opgenomen waaronder deze nieuwe track.

In 2014 kreeg Tangarine nationale bekendheid als huisband van De Wereld Draait Door en veroverde de harten van de tv-kijkers. De broers reisden langs vrijwel ieder poppodium in Nederland en speelden op festivals als Lowlands, Haldern Pop en Into The Great Wide Open. Daarnaast werden enkele succesvolle theatertournees gerealiseerd.

 

In februari 2021 kondigden Tangarine en poppodium Hedon een samenwerking aan. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe liveshow waarmee ze vanaf het najaar gaat touren.