Ga naar de inhoud

Pinkpop 2018 met Blaudzun en The Overslept

In de jaren ’90 ging ik als bezoeker naar Pinkpop, vooral in de periode dat mijn favoriete band ‘The Black Crowes’ daar speelde, zowel als opener als afsluiter. Vooral de afsluiting in 1993 maakte veel indruk met fantastische jams en de legendarische stroomuitval na de openingssong.
In 2003 was ik voor de eerste keer als professional betrokken bij een band die op Pinkpop speelde, als assistent manager bij Peter Pan Speedrock. Later volgeden onder andere Destine en John Coffey, waar we fantastische momenten mee hebben beleefd….

Blaudzun speelde in 2013 op Pinkpop. Hij opende destijds de show met ‘Promises of No Man’s Land’, één van de eerste keren dat hij dit nummer live speelde. Een jaar later werd de song een grote hit.
Dit jaar keert hij terug naar Pinkpop, ook met een nieuwe festivalklassieker op het repertoire. ‘Hey Now’ werd de afgelopen weken op de festivals al volop meegezongen, dus dat belooft veel voor de show op vrijdag.

Voor The Overslept wordt het de eerste keer op Pinkpop. Met een nieuwe EP op zak heeft de band een sterke setlist weten te ontwikkelen, waar dynamiek en energie goed in balans zijn, maar vooral veel sterke songs zijn verwerkt.
Dat geldt voor de radiohits ‘Stolen Car’ en ‘Save our Souls’, maar ook voor nieuwe songs als ‘Figure it Out’ en ‘Addicted to the Rush’.