Ga naar de inhoud

Publishing

Als manager adviseer ik mijn artiesten over de mogelijkheden voor beheer en exploitatie van auteursrechten. Daarbij kijk je welke partner het best aansluit bij de identiteit van de auteur(-s) en de behoeften die er zijn, zoals bijvoorbeeld co-writes, sync of een voorfinanciering.
In de praktijk betekent dit dat ik samenwerk met verschillende uitgevers zoals bijvoorbeeld BMG Talpa, Pennies from Heaven, Sony ATV, Downtown Benelux en diverse internationale partners. Daarnaast beheer ik ook de catalogi van een aantal fondsen zoals Out of the Boks, Zwaardvis Music en Phase2Face Media, waarin een grote diversiteit aan songs is opgenomen.

12362257_1681021445510173_125709084_n

In 2019 start ik een nieuwe uitgeverij waarmee ik zelf actiever aan de slag zal gaan op het gebied van co-writes en commerciële exploitatie. Op dat laatste vlak heb ik veel baat bij mijn brede netwerk en achtergrond in retail en ICT. Met regelmaat verstuur ik een mailing naar ruim 400 contacten (reclamebureaus, communicatie-adviseurs, brand activators, marketeers, game developers, distributeurs, filmmakers etc.) met daarin nieuwe of bestaande muziek van mijn componisten. Daarnaast werken onze artiesten en componisten in opdracht en op maat en wordt er ook gecomponeerd voor andere (uitvoerende) artiesten.

De rol van netwerker en verbinder wordt ook versterkt door ervaring en contacten in diverse genres en werkvelden. Zeker met de samenwerking tussen componisten en DJ’s/producers zie ik de voordelen van een achtergrond in popmuziek. De afgelopen jaren zijn er meerdere samenwerkingen en co-writes opgezet die hebben geleid tot goede composties, tracks, toplines en melodieën. Denk bijvoorbeeld aan de tracks die Christon heeft geschreven voor artiesten als Hardwell, Aloe Blacc, Lvndscape en Brennan Heart.

Door deze successen is mijn netwerk sterk uitgebreid en heb ik me ook op gebied van A&R en producties kunnen ontwikkelen. Die taak komt steeds meer bij een manager te liggen.