Ga naar de inhoud

Scapino Ballet en Blaudzun maken voorstelling ter ere van jubilerend Carré

PERSBERICHT

Amsterdam, 10 februari 2022

 

Scapino Ballet en Blaudzun maken voorstelling ter ere van jubilerend Carré

 

In 2022 bestaat Koninklijk Theater Carré 135 jaar. Om dit te vieren heeft Carré Scapino Ballet Rotterdam gevraagd om een speciale voorstelling te maken. De voorstelling OSCAR brengt met dans, theater, circus én live muziek van Blaudzun een hommage aan Oscar Carré, de grondlegger van het theater aan de Amstel. Carré’s visionaire blik in combinatie met zijn kleurrijke en dramatische leven is een bron van inspiratie voor choreograaf Ed Wubbe. OSCAR gaat op 8 september 2022 in Carré in première en is daar tot en met 25 september exclusief te zien met 18 voorstellingen.

 

OSCAR wordt een voorstelling in de geest van Carré waar van oudsher alle theatergenres te zien zijn. Van revue en musical tot concerten en cabaret. Met het voltallig dansers ensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn zeskoppige band smelten in OSCAR vele disciplines samen.

 

 

OSCAR wordt gespeeld in de piste-opstelling van Carré. In deze piste vierde Oscar Carré zijn triomfen met zijn circus- en paardenshows. Voorstellingen die in de beroemde piste plaatsvinden, zijn voor zowel artiest als publiek een unieke ervaring. Eerder danste Scapino hier de negenmaal uitverkochte voorstelling TING! Een onvergetelijke ervaring die naar meer smaakt.

 

De band tussen Scapino en Carré gaat terug tot 1946. Scapino danste er toen zijn allereerste theatervoorstellingen De Tooverfluit en De Gouden Zwaan. Scapino is het oudste professionele dansgezelschap van Nederland en bestaat dit jaar 76 jaar.

 

Blaudzun is zanger, producer en songwriter en heeft met zijn filmisch gearrangeerde, emotioneel gezongen nummers het afgelopen decennium zijn stempel gedrukt op het Nederlandse poplandschap. Zijn nieuwste album Lonely City Exit Wounds kwam in januari 2022 binnen op nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100 van best verkochte muziekalbums.

Meer info en kaarten via de website van Koninklijk Theater Carré.