Ga naar de inhoud

Succesvol Tangarine-album wordt uitgebracht in Japan

Succesvol Tangarine-album wordt uitgebracht in Japan

Op 6 maart brengt het Japanse label P-Vine Records het laatste studioalbum van Tangarine uit. ‘Blank Cassette’ werd in juni 2023 gerealesed met een driedaags event op het Zwolse stadstrand Blue Bayou. Op het album staan de hitsingles ‘The World We Live In’ en ‘Still Kids’. In Japan verschijnt het album met een bonustrack.

In juli beleefde Tangarine een primeur met deze twee songs. Het was nog niet eerder voorgekomen dat dezelfde artiest met twee verschillende liedjes op twee verschillende landelijke radiozenders tot single van de week werd uitgekozen. ‘The World We Live In’ werd TopSong op NPO Radio2, terwijl ‘Still Kids’, met een glansrol voor Benjamin Herman, als MaxiSingle op NPO Radio5 werd gekozen.
Na de zomer speelde de eeneiige tweeling vijftig theatershows met ‘Running in the Family’, een liedjesprogramma met songs van broers en zussen. Dit programma gaat vanaf september 2024 op veler verzoek in reprise.

Het Japanse label P-Vine Records bestaat bijna vijftig jaar en kende in de jaren tachtig hoogtepunten met blues- en R&B-releases. In de laatste vijftien jaar heeft het label diverse genres toegevoegd. Zo brengt het onder meer de albums uit van Young Gun Silver Fox en de Californische groep Venice, die op 25 maart een concert verzorgt in Zwolse Theaters.

Ondertussen werkt Tangarine aan nieuw materiaal en kun je in de zomer de eerste release verwachten. In juni staat het jaarlijkse IJsselconcert in thuisstad Zwolle op het programma, waarvan beide shows inmiddels zijn uitverkocht. Vanaf mei 2024 zullen de speeldata van de theatertour (september 2024 – januari 2025) worden aangekondigd.