Ga naar de inhoud

Tangarine brengt nieuwe EP uit

TANGARINE BRENGT NIEUWE EP UIT

Tour met nieuwe liveshow gaat dit najaar van start

Op 17 september verschijnt ‘Y O U’, een bundeling van vier songs van Tangarine. Voor de opnames werkten de tweelingbroers samen met producer Gordon Groothedde. Dit resulteert in een meer pop georiënteerde sound rondom hun onmiskenbare stemgeluid en harmonieën. Vanaf eind oktober zal Tangarine de nieuwe songs ook gaan vertolken tijdens hun eerste liveshows, waarmee ze onder meer in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Groningen te zien zullen zijn.

“You can’t just walk out of our lives like that’ is de hartekreet in het refrein van de song ‘You’. Het is een goed voorbeeld van de persoonlijke en intieme teksten die Arnout en Sander hebben geschreven. Sander vertelt: “‘You’ gaat over onze oom Evert, die op 17-jarige leeftijd is verongelukt. Wellicht komt het doordat Arnout en ik een eeneiige tweeling zijn, maar familie gaat ons na aan het hart en is inhoudelijk een belangrijke inspiratiebron voor onze thema’s en teksten. Misschien geldt dat nog wel sterker nu we beiden zelf vader zijn.”

Hoe verleden en toekomst resoneren hoor je vooral terug in ‘Scars’. Hoe ga je om met wonden uit het verleden en zijn het blijvende littekens? Die ontwikkeling en groei hebben Arnout en Sander heel open verwoord en voor veel mensen zal dat herkenbaar zijn. Net zoals ze eerder deze zomer een single uitbrachten over de hereniging met hun vader. Die song, ’Shadow’, hoort bij de vier tracks op deze EP, zowel qua inhoud als sound.

 

De EP werd opgenomen samen met producer Gordon Groothedde, bekend van zijn werk met Krezip, Matt Simons en Haevn. Dat levert een EP op dat meer pop is en minder folky dan we van de tweeling gewend zijn. Arnout: “Veel mensen kennen ons nog als huisband van De Wereld Draait Door, maar dat is inmiddels zeven jaar geleden. Als mens en muzikant hebben we ons ontwikkeld. Onze songs zijn universeler geworden, hoewel het altijd gaat over situaties die wij als broers samen mee maken, of gebeurtenissen die ons allebei raken. Sander vervolgt: “ Ook hebben we het afgelopen jaar samen met poppodium Hedon gewerkt aan een nieuwe liveshow. Het is te gek om samen te werken met zo’n geweldig team aan alle elementen zoals licht, geluid en muziek, al zit voor mij de grootste kick in het moment waarop alles waar we de laatste tijd aan gewerkt hebben samen gaat komen als er publiek in de zaal staat.”

 

27.10 – HEDON – ZWOLLE

05.11 – DOORNROOSJE – NIJMEGEN

19.11 – EKKO – UTRECHT

25.11 – PARADISO – AMSTERDAM

28.11 – ROTOWN – ROTTERDAM

10.12 – NEUSHOORN – LEEUWARDEN

11.12 – PAARD – DEN HAAG

17.12 – METROPOOL – HENGELO

18.12 – VICTORIE – ALKMAAR

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via tangarine.nl