Ga naar de inhoud

USA-trip

In maart ben ik twee weken in de Verenigde Staten geweest voor de internationale muziekconferenties South by South West (SXSW), Miami Winter Conference (WMC) en Ultra Music Festival (UMF).
Tijdens SXSW was ik aanwezig als international management consultant voor Blaudzun. Eind januari is zijn album ‘Heavy Flowers’ uitgekomen op de Amerikaanse markt via Krian Music Group. SXSW vormde een prima gelegenheid om de band live te presenteren aan pers, publiek en music industry middels meerdere shows. Bij de laatste show op Cedar Street Courtyard was NPR aanwezig om opnamen te maken.

 

Na een prima week in Austin ben ik via Washington doorgevlogen naar Miami, waar  de internationale EDM-scène zich twee weken verzamelde en waar ik aanwezig was als management consultant voor Brennan Heart. De showcases vinden met name in het nachtleven plaats, maar ook overdag waren er de nodige poolparties. Mijn dagprogramma bestond uit afspraken met labels, uitgevers, consultants, artiesten, componisten en collega-managers. Het was mijn tweede bezoek aan Miami en de vraag naar EDM, artiesten en evenementen neemt sterk toe; een prima gelegenheid om te netwerken en zaken te doen.